Recepty Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke

Suroviny

1 baklažán (veľký)
500 g paradajok (pasírovaných alebo pretlaku)
150 g strúhanky
150 g hladkej múky (celozrnnej, na obaľovanie)
100 g parmezánu (strúhaného)
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
1 PL bazalky (čerstvé nasekané)
1 PL petržlenovej vňate (čerstvo nasekaná)
1 ČL soli
slnečnicový olej (na vysmážanie a potretie plechu)

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Baklažán popicháme vidličkou.

2

Položíme ho na trochou oleja vymastený malý plech a pečieme asi hodinu.

3

Vychladnutý baklažán prerežeme po dĺžke na polovicu a lyžicou vydlabeme dužinu. Rozmixujeme ju, alebo dôkladne roztlačíme vidličkou.

4

V mise vyšľaháme vajcia, pridáme rozpučený cesnak, parmezán, bylinky, soľ, strúhanku a baklažánovú dužinu.

5

Rukami formujeme malé pevné guľôčky a rovnomerne ich obalíme v múke.

6

Na na rozohriatom oleji vysmážame do zlatohneda z každej strany.

7

Paradajky alebo pretlak zohrejeme v kastróli alebo hlbšej panvici, pridáme bazalku a podľa chuti soľ, prípadne trošku cukru. Vysmažené baklažánové guľky vkladáme do paradajkovej omáčky a povaríme asi 10 minút. Pred podávaním môžeme posypať strúhaným parmezánom a ozdobiť bazalkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept