Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Baklažán popicháme vidličkou.
Položíme ho na trochou oleja vymastený malý plech a pečieme asi hodinu.
Vychladnutý baklažán prerežeme po dĺžke na polovicu a lyžicou vydlabeme dužinu. Rozmixujeme ju, alebo dôkladne roztlačíme vidličkou.
V mise vyšľaháme vajcia, pridáme rozpučený cesnak, parmezán, bylinky, soľ, strúhanku a baklažánovú dužinu.
Rukami formujeme malé pevné guľôčky a rovnomerne ich obalíme v múke.
Na na rozohriatom oleji vysmážame do zlatohneda z každej strany.
Paradajky alebo pretlak zohrejeme v kastróli alebo hlbšej panvici, pridáme bazalku a podľa chuti soľ, prípadne trošku cukru. Vysmažené baklažánové guľky vkladáme do paradajkovej omáčky a povaríme asi 10 minút. Pred podávaním môžeme posypať strúhaným parmezánom a ozdobiť bazalkou.