Recepty Baklažán s paradajkovo-šošovicovou plnkou

Suroviny

1 baklažán (veľký)
120 g červenej šošovice
kokosový olej
½ červenej cibule (pokrájanej nadrobno)
1 strúčik cesnaku (posekaný najemno)
1 červená paprika
3 PL paradajkového pretlaku
bazalka
soľ
čierne korenie

Popis

Postup

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Baklažán prekrojíme pozdĺžne a vydlabeme dužinu tak, aby nám ostal asi 5 mm hrubý okraj. Dužinu pokrájame na kocky. Baklažán dáme piecť na plech, podlejeme ho trochou vody a pečieme zhruba 15 minút. V hrnci uvaríme šošovicu. V panvici rozohrejeme trochu oleja a opražíme cibuľu a cesnak, osolíme a okoreníme. Primiešame papriku, dužinu z baklažánu a varíme, kým nezmäknú. Pridáme uvarenú šošovicu. Dobre premiešame a na záver pridáme paradajkové pyré. Zmes odstavíme z ohňa. Predpečený baklažán naplníme zmesou a necháme ho zapiecť v rúre ešte cca 10 minút. Na záver baklažán posypeme bazalkou. Podávame ešte teplé.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept