Ako na pečené gaštany
Suroviny
1 kg gaštanov
2 ČL hrubozrnnej soli
Popis

Gaštany pred spracovaním pozdĺžne narežeme po celej vrchnej časti, ideálne zúbkovým nožom, s ktorým ide krájanie ľahšie. Narezané gaštany dáme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby boli ponorené a varíme na minimálnom ohni. Keď voda začne vrieť, scedíme ich a dáme na panvicu alebo na plech. Gaštany osolíme a pečieme pri teplote 220 °C približne 10 – 15 minút podľa veľkosti gaštanov. Po upečení gaštany vyberieme z rúry, prikryjeme ich utierkou a necháme ešte 10 minút dôjsť. Gaštany sa tak mierne naparia a šupka pôjde ľahšie odlúpnuť.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4