Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Gaštany pred spracovaním pozdĺžne narežeme po celej vrchnej časti, ideálne zúbkovým nožom, s ktorým ide krájanie ľahšie. Narezané gaštany dáme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby boli ponorené a varíme na minimálnom ohni. Keď voda začne vrieť, scedíme ich a dáme na panvicu alebo na plech. Gaštany osolíme a pečieme pri teplote 220 °C približne 10 – 15 minút podľa veľkosti gaštanov. Po upečení gaštany vyberieme z rúry, prikryjeme ich utierkou a necháme ešte 10 minút dôjsť. Gaštany sa tak mierne naparia a šupka pôjde ľahšie odlúpnuť.