Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Na dosku preosejeme tri štvrtiny múky, pridáme prášok do pečiva, práškový a vanilínový cukor, nakrájané maslo izbovej teploty, mandle, orechy, citrónovú kôru, soľ, vajcia a tvaroh. Všetko spolu dôkladne spracujeme. Vznikne lepkavé a riedke cesto.
Doň zapracujeme kandizované sušené ovocie a hrozienka vopred namočené v rume. Opäť dobre premiešame, prisypeme zvyšnú múku a hotové nelepivé cesto necháme 20 minút odpočívať.
Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pravidelný obdĺžnik hrubý asi 2 cm. Okraje cesta k sebe prehneme a zľahka prejdeme valčekom. Potom opäť prehneme a prevaľkáme. Cesto preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme asi 15 minút, potom teplotu znížime na 160 °C a dopekáme ďalších 40 minút.
Po upečení potrieme ešte teplú štólu rozpusteným maslom a štedro posypeme práškovým cukrom.