Palacinky milujú všetci, teda aspoň jesť určite. Horšie to už býva s ich prípravou, keď sa pripaľujú, trhajú, alebo sú príliš hrubé či mastné. Odteraz však budete robiť už len tie najlepšie palacinky pod slnkom!

Miešanie
Dokonalé palacinky sú tenké, jemné, ale pritom pružné a pevné. Pri pečení sa netrhajú a ľahko sa odliepajú od panvice. Aby tomu tak bolo, musíte najprv namiešať dokonalé cesto. Áno, namiešať. Cesto by malo byť dostatočne nadýchané, a preto si na jeho miešanie vezmite radšej metličku než varešku. Metličkou sa k prísadám dostane oveľa viac vzduchu a cesto bude vláčne a ľahké. Po náročnom vrtení sa v mise mu doprajte štvrť hodinku oddychu, než ho vylejete na panvicu.

Smaženie
Ďalším krokom, kedy sa môže všetko pokaziť, je smaženie. Priveľa oleja spôsobí, že palacinky budú hrubé a mastné, málo namastená panvica palacinku potrhá. Tu máte dve možnosti: olej na panvicu nelejte, ale ju potrite naolejovaným pierkom alebo silikónovou maslovačkou na potieranie cesta. Druhá možnosť je pridať dve lyžičky oleja priamo do cesta a nie na panvicu.

Otáčanie
Príprava palaciniek je aj malou skúškou trpezlivosti. Nedočkavé otáčanie cesta palacinkám na kvalite nepridáva. Obracajte ich, až keď je cesto po celej ploche matné a pevné. Upečenú palacinku z panvice ľahko zošuchnete aj bez pomoci obracačky.  No a potom stačí už len dozerať, aby vám ich členovia rodiny neukradli skôr než stihnú vychladnúť.

Publikované: Pred viac ako 1 rokom
Vytlačiť stránku
Zdielať článok

Články

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
120 min.

Príbehy písané s chuťou budete milovať

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.