Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Typická vôňa ako od mora a chrumkavá koža. To je čerstvo ugrilovaná ryba. Okrem toho, že je rybie mäso ľahké a rýchlo hotové, poteší aj bezproblémovou prípravou. Stačí zvoliť správne korenie a držať sa niekoľkých rád, vďaka ktorým už sa nebudete hnevať nad pripaľovaním mäsa ku grilu.
Čerstvú rybu poznáte jednoducho. Zamaskovať staré rybacie mäso je totiž takmer nemožné. Ak do ryby štuchnete prstom a jamka po prste sa rýchlo stratí, je mäso čerstvé. Povrch ryby by mal byť kovovo lesklý – naopak žlté mäso, ktoré má štruktúru podobnú blatu, prezradia rybu, ktorá isto nebude dobre chutiť. Okrem toho by čerstvá ryba mala mať jasný pohlaď a vypuknuté oči.
Pretože rybie mäso je krehké a má tendenciu sa rozpadať, je lepšie vyberať menšie ryby a grilovať ich vcelku. V prípade, že siahnete po veľkej rybe, nakrájajte ju na podkovy a grilujte na grilovacom tácku. Pre celé ryby môžete použiť špeciálne mriežky. Na gril sa výborne hodí napríklad losos, pražma, makrela, pstruh, treska, krevety či chobotnice.
TIP: Na gril sa hodia sladkovodné aj morské ryby. Na stránkach Tesco Online nákupy teraz nájdete veľký výber čerstvých rýb najvyššej kvality. Stačí ich spolu s ostatnými položkami vložiť do košíka – ako pri každom inom online nákupe. My vám potom všetko dovezieme až k vám domov – vychladené a čerstvé. Na prvý nákup u nás navyše dostanete zľavu 5 €.
Čerstvé bylinky a citrón – to je kombinácia, ktorá vám v lete príde k chuti. Pstruha osoľte (aj zvnútra), zmiešajte bylinky s olejom a votrite ich do mäsa. Nakoniec do ryby vložte plátky citróna.
Čo budete potrebovať? Základom je čerstvý pstruh. Okrem toho príde vhod ešte:
Cesnak spolu s tymianom sľubujú výbornú večeru. Ak máte radi sviežu chuť, pridajte ešte medovku. Bylinky zmiešajte s olejom a vmasírujte do mäsa. Do ryby potom vložte prekrojené strúčiky cesnaku. Ak nakladáte filé, cesnak prelisujte a vmiešajte ho rovno k bylinkám.
Čo budete potrebovať? Leto fandí jednoduchosti. Prosto stačí kúpiť iba makrely a zmieňované bylinky.
TIP: Zapáčil sa vám niektorý z receptov? Pozrite sa, čo ďalšieho bude z grilu skvelo chutiť. Je tu pre vás špeciálna ponuka potravín, ktoré pri grilovaní nesmú chýbať!
Jemné a šťavnaté mäso lososa nepotrebuje zložitú úpravu. Stačí použiť soľ, čierne korenie a citrón. V prípade, že si chcete dať skutočne záležať, môžete rybe vyrobiť výbornú krustu z bazalky, tymianu, cesnaku a masla. Stačí všetko pokrájať nadrobno a primiešať do prepusteného masla, ktorým potom budete nasolenú rybu v priebehu grilovania potierať. Dobrú chuť!
Čo budete potrebovať? Filé z lososa s kožou (aby sa dielok nerozpadol), bylinky a maslo.