Tesco ohlásilo v spolupráci s firmou Prologis nové distribučné centrum na Slovensku

19.12.2016 16:27:00 | Korporátna, Ostatné

BRATISLAVA (19. 12.2016) — Spoločnosť Tesco Stores Slovakia a Prologis, Inc. informovali o dohode, že otvoria na Slovensku účelové distribučné centrum s plochou 55 000 m2 v Prologis Parku Galanta-Gáň.

Popri vybudovania nového distribučného centra, Tesco a Prologis predĺžili nájomnú zmluvu na súčasných 91 500 m2 distribučného priestoru v Prologis Parku Galanta-Gáň.

Martin Kuruc, riaditeľ pre maloobchod spoločnosti Tesco Stores Slovakia, povedal o novom distribučnom uzle:

„Nové distribučné centrum nám pomôže poskytovať zákazníkom lepšie služby v našich predajniach v Českej republike, Maďarsku, Poľsku ako aj na Slovensku a bude srdcom našej stredoeurópskej distribučnej siete. Som veľmi rád, že toto nové stredisko bude tu na Slovensku. Naše rozhodnutie rozšíriť naše aktivity v Prologis Parku Galanta-Gáň je vo veľkej miere dôsledkom jeho ideálneho umiestnenia pre účely poskytovania služieb zákazníkom v celej strednej Európe.“

Tým, že je Prologis Park Galanta-Gáň umiestnený kúsok východne od Bratislavy, hrá stále dôležitejšiu úlohu v našom slovenskom a stredo- a východoeurópskom portfóliu“, povedal Martin Polák, viceprezident spoločnosti Prologis a regionálny riaditeľ pre strednú a východnú Európu. „Stále viac globálnych maloobchodných spoločností vníma Slovensko ako uzlový bod pre svoje regionálne logistické operácie a to z dôvodu jeho centrálnej polohy a priaznivých trhových podmienok; je našou prioritou zabezpečiť, aby naši zákazníci mohli využívať jeho výhody prostredníctvom poskytnutia distribučného priestoru najvyššej triedy.“

Poznámka pre editorov

O PROLOGIS PARKU GALANTA-GÁŇ

Prologis Park Galanta-Gáň sa nachádza neďaleko cesty E571 a v súčasnosti pozostáva z troch špeciálnych objektov s celkovou plochou 185 000 m2 najmodernejšieho distribučného priestoru. Priamy prístup z parku na diaľnicu D1 ponúka zákazníkom ľahký prístup do Maďarska a Českej republiky. Po jeho úplnom dokončení bude park zahŕňať päť budov s celkovou plochou takmer 250 000 m2. Prologis je popredným poskytovateľom distribučných objektov na Slovensku s viac ako 545 000 m2 logistického a industriálneho priestoru (k 30. 9. 2016).

O SPOLOČNOSTI PROLOGIS

Prologis Inc. je globálnym lídrom v logistických nehnuteľnostiach so zameraním na vysokobariérové rýchlorastúce trhy. K 30. 9. 2016 spoločnosť vlastnila alebo mala investície – ako jediný vlastník alebo prostredníctvom podnikov so spoločnými investíciami – v majetku a rozvojových projektoch s plánovanou celkovou plochou 665 mil. štvorcových stôp (62 mil. m2) v 20 krajinách. Prologis prenajíma moderné distribučné objekty približne 5200 rôznorodým zákazníkom v rámci dvoch kategórií: business-to-business a maloobchod/online.

O SPOLOČNOSTI TESCO

Tesco pôsobí na Slovensku 20 rokov. Počas tohto obdobia sa stalo synonymom moderného maloobchodu a dlhoročného partnera pre slovenských dodávateľov. V súčasnosti Tesco prevádzkuje viac ako 150 predajní rôznych formátov, 18 čerpacích staníc ako aj inovatívne služby vrátane „Tesco Potraviny domov“ a Tesco Mobile. Tesco na Slovensku zamestnáva okolo 10 000 ľudí a je jedným z troch najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine. Tesco neustále inovuje svoje služby a ponuku. Zákazníkom ponúka široký výber tovarov pod súkromnou značkou Tesco Finest a „Pravá chuť“. Tesco je na Slovensku aj jedným z lídrov v oblasti spoločenskej zodpovednosti a implementácie projektov ako sú Zbierka potravín pre ľudí v núdzi, Komunitný program „Vy vyberáte, my pomáhame“ alebo „Detská atletika“.

KONTAKTY PRE MÉDIÁ

Marta Tęsiorowska
Viceprezidentka pre Marketing & Komunikáciu CEE
Pan-európsky koordinátor, Prologis