Do programu Tesco sa zapojili viac ako 3 milióny zákazníkov

20.4.2017 11:03:00 | Spoločenská zodpovednosť

Bratislava, 19. apríla 2017 – Hlasovanie za projekty neziskových organizácií, občianskych združení, či materských škôl v programe spoločnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“ je ukončené. Po spočítaní zákazníckych hlasov poznáme víťaza vo všetkých 77 regiónoch po celom Slovensku. Zákazníci najviac ocenili projekty zamerané na voľný čas, pre ktoré ich hlasovalo 31%.

Program „Vy rozhodujete, my pomáhame“ sa zameriava na podporu lokálnych neziskových a iných organizácií. Podpora komunít, v ktorých Tesco pôsobí, patrí dlhodobo medzi hlavné piliere podnikania spoločnosti. Celkom sa do programu prihlásilo  405 projektov, z ktorých odborná komisia vybrala 224. Tie sa od 8. marca do 4. apríla uchádzali o podporu zákazníkov. Víťazné projekty získajú prostredníctvom Nadačného fondu Tesco finančný príspevok vo výške 1300 Eur. Celkom Tesco rozdelí 100.000 Eur. Zákazníci dostávali za každý nákup hlasovací žetón, ktorým mohli podporiť vybraný projekt neziskovej organizácie v ich okolí. Celkom hlasovalo 3 862 351 zákazníkov. Martin Kuruc, Country Lead Tesco Stores SR: “Veľmi ma teší neustále vzrastajúci záujem našich zákazníkov o program Vy rozhodujete, my pomáhame. V rámci druhej edície programu svoj hlas odovzdalo svojmu obľúbenému projektu až neuveriteľných 3 862 351 z vás. Môžeme sa tak tešiť na 77 nových projektov, ktoré aj vďaka našim zákazníkom zlepšia život v našom okolí. Už v máji 2017 spustíme ďalšiu edíciu programu Vy rozhodujete, my pomáhame, aby sme opäť mohli pomáhať tam, kde je to potrebné.”

Absolútnym víťazom sa stal projekt „Bezpečná dopravná výchova“ , ktorý od zákazníkov získal 121 240 hlasov. Hlavným cieľom je dobudovanie dopravného ihriska v areáli materskej školy Vincenta de Paul v bratislavskom Ružinove. Finančné prostriedky budú použité na kúpu odrážadiel a prilieb pre deti od 3 do 5 rokov. Zakúpením prilieb a odrážadiel umožníme detičkám zdokonaliť sa v pravidlách cestnej premávky už od útleho veku. Veľmi sa tešíme, že sme mohli vďaka programu Vy rozhodujete my pomáhame prezentovať našu činnosť a vážime si získané finančné prostriedky na podporu vzdelávania  našich detí.“ spresnila Katarína Goliašova, členka občianskeho združenia Iniciatíva rodičov Ružinova.

Administrátorom grantového programu, ktorý poskytoval technickú a odbornú podporu bola  Nadácia Pontis. „Spolupráca so spoločnosťou Tesco bola veľmi príjemná najmä preto, že bola zameraná na lokálne projekty, o ktorých  podpore rozhodovala miestna komunita. Zastrešili sme komunikáciu so žiadateľmi a poskytovali konzultácie pri podávaní projektov, pomohli sme aj pri ich hodnotení z hľadiska transparentnosti, dôveryhodnosti, udržateľnosti a dopadu.“ uviedla  Radana Deščíková, programová koordinátorka nadácie Pontis. Zákazníci aj neziskové organizácie sa môžu na konečné výsledky pozrieť na stránkach www.pomahame.tesco.sk, www.nadaciapontis.sk a prostredníctvom správy na www.darca.sk.