Recepty | Tesco

Tipy na rýchle dezerty ku grilovačke

Tipy na rýchle dezerty ku grilovačke

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 minút 6 – 8

Každá dobrá večera sa končí dezertom. V lete určite nie sú vhodné ťažké maslové torty či kysnuté koláče. Zmrzlinou z obchodu tiež nezahviezdíte. Máte teda dve možnosti, obe u nás fungujú na 100 %. Skúste si vopred (večer pred grilovačkou alebo ráno) pripraviť chladený dezert, napríklad jogurtové ovocné poháre, tortu či domáce nanuky. Druhou skvelou, jednoduchou a chutnou voľbou je tiež grilované ovocie podávané s chladeným alebo mrazeným jogurtom.

Kefírová Panna Cotta

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 500 ml neochuteného kefíru alebo acidka
  • 6 plátkov želatíny
  • hnedý cukor alebo javorový sirup na ochutenie
  • kôra z pomarančov alebo citrónov

Želatínu ponoríme do vody a necháme napučať. Trvá to asi 3 minúty. Používame iba vyžmýkanú želatínu, vodu vylejeme. Vyžmýkanú želatínu rozpustíme v zohriatej smotane s cukrom. Keď sa úplne rozpustí (nevaríme!), prilejeme kefír a vymiešame jednoliatu hmotu. Pridáme ovocnú kôru. Túto zmes nalejeme do vysokých pohárikov alebo silikónových formičiek, z ktorých sa dá ľahko vyklopiť. Necháme stuhnúť cez noc. Podávame s ovocím.

Grilovaný ananás s limetkovým jogurtom

  • 1 ananás nakrájaný na plátky hrubé 1 cm
  • 4 PL hnedého cukru
  • škoricu
  • 400 g bieleho jogurtu
  • kôra a šťava z 3 limetiek
  • deň z 1 vanilkového struku
  • 1 PL medu

Plátky ananásu posypeme škoricou a cukrom a grilujeme z každej strany asi 3 minúty. Ananás krásne skaramelizuje. Podávame horúce so studeným jogurtom, ktorý sme zmiešali s limetkou, vanilkovým strukom a medom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Tipy na rýchle dezerty ku grilovačke

Tipy na rýchle dezerty ku grilovačke

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.