Recepty | Tesco

Tip na rýchlu večeru v tieni

Tip na rýchlu večeru v tieni

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 120 minút 8

Komu sa chce v lete stáť pri hrncoch? Mne tiež nie – a už vôbec nie večer, keď som po celom dni prehriata a chcem sa vystrieť pod slnečníkom v tieni na dvore. Sú však jedlá, ktorých príprava vás nestojí veľa času, osviežia vás a presvedčia celú rodinu, že aj počas teplého letného večera sa dá pripraviť kvalitné jedlo. Skúste napríklad gazpacho – studenú španielsku polievku.

Čo budeme potrebovať

  • 9 – 10 ks paradajok
  • 1 šalátovú uhorku
  • 3 farebné papriky
  • 3 krajce tmavého chleba
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 PL olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čili
  • čerstvú bazalku

Postup

Paradajky prudko sparíme a necháme vychladnúť.


Medzitým si ošúpeme uhorku, nakrájame na kocky, ošúpeme paradajky, nakrájame na kocky. Pridáme chlebík preliaty olivovým olejom, listy z čerstvej bazalky. Pridáme cesnak, čili, soľ a korenie.


Teraz prichádza tá najdôležitejšia časť! Všetko vložíme do veľkej misy, prikryjeme, necháme v chlade marinovať najlepšie 2-3 hodiny, pokojne aj cez noc. Chute sa nádherne prepoja. Môžete si ju tak pripraviť aj ráno či večer vopred.


Pred podávaním všetko rozmixujeme. Môžeme primixovať troška ľadu.


Podávať s toastom opečeným nasucho. Ozdobíme čerstvou bazalkou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Tip na rýchlu večeru v tieni

Tip na rýchlu večeru v tieni

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.