Recepty | Tesco

Šalát pečený na plechu

Šalát pečený na plechu

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 40 min. 4 – 6

Šalát nemusí byť len studený. A vôbec nemusí vyzerať len ako pár zelených listov s nakrájanou zeleninou. Šalát si môžete pripraviť i teplý ako plnohodnotné jedlo na jednom plechu, v ktorom sa chute a vône všetkých ingrediencií a byliniek nádherne prepoja.

Čo budeme potrebovať

  • 400 g čerstvej zelerovej buľvy
  • 300 g čerstvej mrkvy
  • 1 baklažán
  • 1 šálka cherry paradajok
  • 1 zelená cuketa
  • hrsť vlašských orechov
  • 1 mozzarella alebo 200 g fety
  • šťava z polovice citróna
  • 2 PL oleja
  • čerstvý tymian
  • 1 hlavička cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Na plech si dáme papier na pečenie. Všetku zeleninu nakrájame na ľubovoľné kúsky, odporúčam rôzne tvary, pridáme orechy, citrón, olej, tymian, kocky mozzarelly, popučené strúčiky cesnaku a posolíme. Pečieme zhruba 30 minút pri teplote 200 stupňov, kým stmavnú. Ešte teplé servírujeme na tanier a posypeme čerstvými bylinkami či syrom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Šalát pečený na plechu

Šalát pečený na plechu

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.