Recepty | Tesco

Porciujeme kura

Porciujeme kura

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Kurča položte na dosku prsiami hore.


Nožom veďte rez pozdĺž celého tela kurčaťa tak, aby ste oddelili jeden prs od druhého.


Hrudnú kosť rozpoľte ostrým nožom alebo sekáčikom.


Teraz by ste pred sebou mali mať dve polovice kurčaťa. Na oboch stranách oddeľte stehná jemne pozdĺž aj s kožou. Stehno môžete pri kĺbe rozdeliť na dve časti.


Ostáva krídlo s jedným prsom. Odrežte krídla od pŕs pozdĺž kĺbu. Prsia od kosti oddeľte pekne po mäse, kosti nesekajte. Prsia môžete zbaviť kože alebo ich môžete pripravovať spolu s ňou – mäso vždy pečte kožou nadol, bude príjemne chrumkavá. Kostru, ktorá vám ostala, môžete využiť ako skvelý základ vývarov alebo omáčok.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Porciujeme kura

Porciujeme kura

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.