Recepty | Tesco

Piškótový korpus, ktorý sa rozplýva v ústach

Piškótový korpus, ktorý sa rozplýva v ústach

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Piškótový korpus je najjednoduchším pekárskym kúskom. Napriek jeho jednoduchosti s ním vykúzlite úžasné torty, dezerty a koláče. Naučte sa ho upiecť rýchlo a jednoducho!

Tento korpus určite zvládne každý. Je jednoduchý a pripravíte ho aj bez váženia. Ja ho takto pripravujem už dlhé roky a musím povedať, že výsledok je naozaj jemný, nadýchaný a nie je suchý.

Poznámka
Uvedený pomer surovín je vhodný do klasickej okrúhlej formy. Ak chceme pripraviť kakaový korpus, pridáme do cesta 1 – 2 lyžice kakaa a zároveň odoberieme 1 lyžicu múky. Takto môžeme pridávať do cesta aj orechy, ktorých je potrebné použiť o niečo viac. Tiež môžeme korpus podľa chuti potrieť džemom, prípadne poliať ovocnou šťavou či kávou, amaretom a podobne.

Čo budeme potrebovať

  • 6 Tesco vajec
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 PL hladkej múky

Postup

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne po jednom zašľaháme žĺtky.


Nakoniec doň zľahka vareškou primiešame preosiatu múku.


Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (iba dno, nie boky) alebo použijeme obruč s papierom na pečenie. Teplota pečenia tiež nie je jednoznačná, pretože každá rúra hreje inak. Ja cesto pečiem asi 15 minút pri teplote 150 – 160 stupňov.


Po vybratí z rúry formu otočíme hore dnom a necháme vychladnúť na mriežke. Z korpusu potom obrežeme boky a vyklopíme.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Piškótový korpus, ktorý sa rozplýva v ústach

Piškótový korpus, ktorý sa rozplýva v ústach

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.