Recepty | Tesco

Mrkvové cupcaky s vanilkovým krémom

Mrkvové cupcaky s vanilkovým krémom

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 60 minút 10 - 12

Čo budeme potrebovať

  • 100 g masla
  • 100 g trstinového cukru
  • 90 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 120 g hladkej múky
  • 1/4 balíčka prášku do pečiva
  • 120 g nastrúhanej mrkvy
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 70 g vlašských orechov
Na ozdobu:
  • 250 g krémového syra typu Philadelphia
  • 120 g masla izbovej teploty
  • 125 g práškového cukru
  • 1 mrkva
  • 50 g vlašských orieškov

Postup

Rúru predhrejeme na 175 °C. Maslo roztopíme a necháme mierne vychladnúť.

Vajcia rozmixujeme s vanilkovým, trstinovým aj kryštálovým cukrom do peny a pridáme vychladnuté maslo. Premiešame a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mrkvu, nasekané vlašské orechy a nakoniec aj škoricu.

Cesto rozdelíme do jednotlivých košíčkov na cupcaky, ktoré naplníme zhruba do troch štvrtín. Dobroty pečieme približne 30 až 40 minút.

Kým sa pečú cupcaky, pripravíme si krém na ich ozdobu: krémový syr vyšľaháme dohladka. Potom pridáme maslo, opäť šľaháme a nakoniec pridáme aj cukor. Vyšľahaný krém odložíme do chladničky a necháme chvíľu stuhnúť.

Cupcaky po upečení necháme vychladnúť. Potom pomocou noža nanesieme krém, ktorý vytvarujeme do špica, prípadne použijeme cukrárske vrecko. Boky koláčikov obalíme v nasekaných orieškoch a vrch ozdobíme čerstvo nastrúhanou mrkvou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Mrkvové cupcaky s vanilkovým krémom

Mrkvové cupcaky s vanilkovým krémom

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.