Recepty | Tesco

Kura na tri spôsoby

Kura na tri spôsoby

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 1 hod. 30 min. 4 – 6

Prečo by ste piekli celé kurča a mali len jedno jedlo, keď môžete z jedného získať tri znamenité recepty? Ak sa kurča naučíte správne porciovať, o rôzne pokrmy sa postaráte rýchlo a jednoducho.

Ako si pripraviť jedlá z kuracieho mäsa

1. Oddelíme 2 veľké stehná, 2 celé prsia (s kožou alebo bez kože, podľa preferencie) a zostane nám celý skelet – kostra s krídlami a so zvyšným mäsom, ktorá nám postačí na riadny mäsový vývar, ale ešte lepšie na vietnamský vývar pho.


2. Prsia rozdelíme na 4 plátky, ktoré namarinujeme v zmesi 1 PL kečupu, 1 PL dijonskej horčice, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL worcesterskej omáčky a 1 prelisovaného strúčiku cesnaku. Orestujeme a podávame s ryžou.


3. Stehná odložíme. Ďalší deň ich dáme piecť do rúry so 4 pokrájanými mrkvami, s 2 prepolenými zemiakmi, 1 hlavičkou cesnaku prepolenou vcelku, s vetvičkou tymianu a podlejeme 2 dcl bieleho vína.


4. Kosti dajú základ úžasnej voňavej polievke pho.

Potrebujeme:

  • kuracie kosti
  • 80 g zázvoru
  • 1 ks škorice
  • 1 cibuľa
  • 5 ks badiánu
  • 3 ks kardamómu
  • 4 porcie ryžových rezancov
  • 1 zväzok koriandra
  • 4 jarné cibuľky
  • 1 balíček klíčkov fazuliek mungo
  • 3 čili papričky
  • 1 citrón

Kosti vložíme do polievky a necháme prevrieť. Pozberáme penu, ktorá vznikla na povrchu. Zázvor pozdĺžne rozpolíme, naklepeme ho tĺčikom na mäso. Spolu s ostatným korením a rozpolenou cibuľou ho opražíme nasucho na panvici. Keď zozbierame z vývaru všetku penu, pridáme doň opražené korenie a zázvor, 2 lyžice soli, stiahneme plameň a vývar varíme 2 – 3 hodiny. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Kosti oberieme, aby sme mäso mohli naservírovať. Vývar na záver dosolíme alebo dochutíme rybou omáčkou. Pho podávame v hlbokých miskách. Vďaka bylinkám, mäsu a rezancom sa polievka považuje za hlavné jedlo. Uvarené mäso nakrájame na menšie časti alebo ho natrháme, do misiek pripravíme klíčky, jarnú cibuľku, koriander, citrón a nakrájanú čili papričku. Rezance dáme na hodinu namočiť do studenej vody. Potom ich krátko uvaríme (30 sekúnd) v sitku s horúcou vodou a rovno rozdelíme do misiek (rezance v nich ešte napučia). Všetko nakoniec zalejeme horúcim vývarom a ihneď podávame posypané čerstvým koriandrom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Kura na tri spôsoby

Kura na tri spôsoby

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.