Recepty | Tesco

Karamelizované orechy

Karamelizované orechy

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 40 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 200 až 300 g orechov podľa chuti (vlašské, mandle, kešu, pekanové)
  • 4 lyžice hnedého cukru
  • 1 čajovú lyžičku perníkového korenia (možno vynechať)
  • 100 g masla

Postup

Na panvici skaramelizujte cukor, ale dajte pozor, aby nezačal tmavnúť, lebo by mohol prihorieť a zhorknúť. Keď bude mať zlatistú farbu, pridajte orechy, odstavte z ohňa, dobre premiešajte a hneď pridajte aj maslo, ktoré sa roztopí a sladké orechy oddelí od panvice. Zmes presypte na papier na pečenie a nechajte ju vychladnúť. Potom posypte perníkovým korením (tento krok možno vynechať) a nožom rozkrájajte na malé kúsky. Takéto orechy sú skvelé nielen na večerné chrumkanie, ale aj ako ozdoba na rôzne dezerty, koláče či palacinky.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Karamelizované orechy

Karamelizované orechy

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.