Recepty | Tesco

Jedlá lepšie na druhý deň

Jedlá lepšie na druhý deň

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 45 min 4 – 6

Aj vy niekedy neviete, čo si vziať do práce? Skúste rodine pripraviť teplú večeru. Na druhý deň z nej bude ešte chutnejší obed pre vás či vašu kolegyňu, s ktorou sa oň môžete podeliť.

Minestrone

  • 4 paradajky
  • 1 cuketu
  • 100 g sušenej bielej fazule
  • 500 g paradajkového pyré
  • 4 mrkvy
  • 2 stredne veľké cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • petržlen
  • 2 stopky zeleru
  • kurací vývar
  • olivový olej
  • čierne korenie, bazalka
  • parmezán

Postup

Fazuľu preberieme a necháme cez noc odmočiť v studenej vode. Keď ju máme hotovú, nakrájame cibuľu, cuketu, mrkvu a zeler na malé kocky. Cesnak nasekáme nadrobno. Paradajky narežeme do kríža, obaríme v horúcej vode a zbavíme šupky, vychladnuté nakrájame na mesiačiky. Na olivovom oleji pomaly opražíme cibuľku. Postupne, v intervaloch pridávame: cesnak, mrkvu, petržlen, zeler a cuketu. Všetko krátko orestujeme. Podlejeme paradajkovým pyré, prehrejeme a znova podlejeme vývarom alebo vodou. V tomto kroku je možné prispôsobiť pomer dvoch ingrediencií podľa vlastnej chuti. Ak chceme polievku menej paradajkovú, dáme menšie množstvo pyré a viac čistého vývaru, a naopak. Pridáme fazuľu a varíme na miernom ohni 2 – 3 hodiny alebo kým nie je fazuľa mäkká. Asi hodinu pred odstavením pridáme nakrájané paradajky zbavené šupky. Polievku dochutíme soľou, čiernym korením, prípadne bylinkami, ktoré pridávame až po odstavení, tesne pred servírovaním. Servírujeme ju s hoblinkami parmezánu, prípadne opraženým chlebovým pečivom, alebo bagetou. Ozdobíme čerstvými lístkami bazalky.

Tarhoňové rizoto

  • 300 g kuracích pŕs
  • 500 g tarhone
  • 300 g zeleninovej zmesi (alebo ľubovoľnej čerstvej zeleniny podľa chuti)
  • tvrdý syr alebo syr v črievku
  • cibuľa
  • mleté čierne korenie

Postup

Tarhoňu opražíme na troche oleja, zalejeme vodou a uvaríme. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme k nej kuracie mäso nakrájané na kocky a dusíme domäkka. K zmesi pridáme zeleninu a syr a premiešame. Na záver pridáme tarhoňu a mleté čierne korenie.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Jedlá lepšie na druhý deň

Jedlá lepšie na druhý deň

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.