Recepty | Tesco

Domáca čokoládová nátierka

Domáca čokoládová nátierka

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 20 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 300 g orechov (lieskovce, mandle, vlašské orechy)
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 1 hrnček trstinového alebo kokosového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 PL kakaového masla alebo kokosového oleja, alebo prepusteného masla ghee
  • 10 lyžíc vody alebo rastlinného mlieka
  • štipka soli

Postup

Orechy dáme piecť na 180 stupňov asi 10 minút. Posledné minúty treba dávať pozor, aby príliš nestmavli! Necháme ich vychladnúť a ošúpeme ich. V mixéri poriadne rozmixujeme orechy spolu s kakaom, cukrom, maslom, zrniečkami vanilky, štipkou soli a teplou vodou. Ak nemáte kakaové maslo, použite kokosové alebo prepustené maslo. Čokoládovú nátierku uzatvárame do sklenených pohárikov, ale dlho ju skladovať určite nebudete. :)


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Domáca čokoládová nátierka

Domáca čokoládová nátierka

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.