Recepty | Tesco

Čokoládová poleva ako lusk

Čokoládová poleva ako lusk

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Príprava dokonalej čokoládovej polevy patrí k základným kulinárskym znalostiam. Naučte sa pripraviť dokonalú polevu, ktorou povýšite každú tortu, každé ovocie či každý zákusok na ukážku cukrárskeho umenia.

Francúzsky sa poleva volá ganache (čítaj ganáš). Vyhnúť sa fľakom, lámaniu pri krájaní či roztekaní pri polievaní je náročné, preto vám ponúkam tento overený recept.

Čo budeme potrebovať

  • 220 g/100 g Tesco Finest Swiss horkej čokolády s obsahom 72 % kakaa
  • 180 g/80 g Tesco Trvanlivej smotany na šľahanie
  • 28 g/14 g Tesco masla
  • 1 PL rumu

Postup

Šľahačku zahrejeme, tesne pred bodom varu ju odstavíme z plameňa a primiešame do nej všetky ostatné ingrediencie.


Poriadne vymiešame na hladkú hmotu a necháme chvíľu odstáť.


Ešte teplú zmes vylejeme na pripravený korpus. Liať začíname od prostriedku a postupne roztierame do strán.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Čokoládová poleva ako lusk

Čokoládová poleva ako lusk

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.