Recepty | Tesco

Ako správne pripraviť domáci hamburger

Ako správne pripraviť domáci hamburger

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Stredne náročná 30 minút 6 – 8

Ako správne pripraviť domáci hamburger

Hamburgery či burgery zožali na našom území už dosť veľa kritiky. Mnohým evokujú nezdravé stravovacie návyky zo Spojených štátov alebo im pripomínajú niektoré fast foody. Nenechajme sa však pomýliť! Domáci burger obsahuje len to, čo doňho dáme, a výsledok tak môže byť omnoho zdravší, ako sú niektoré naše ťažké jedlá. Keď si vyberiete kvalitné čerstvé mäso, ktoré si môžete sami zomlieť, máte napoly vyhraté. Dochuteniu burgerov sa medze nekladú – pokojne sa môžete pustiť do grilovačky, kde už nebudú len klobásy a krídelká. Ak si navyše pripravíte domácu žemľu, bezpochyby ste sa stali burgerovým majstrom, ku ktorému si budú pýtať vstupenky i susedia zo širokého okolia.

Čo budeme potrebovať

Na burger
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (9 % tuku)
  • čili papričku
  • 1 ČL červenej papriky, rasce, oregana, bazalky
  • 2 ČL paradajkového pretlaku
  • 1 PL francúzskej horčice
  • 1 PL worcestra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Na oblohu
  • červenú cibuľu
  • mäsité paradajky
  • zelený šalát (ľadový alebo lollo rosso)
  • majonéza

Postup

  • Vo veľkej mise rukou dôkladne premiešajte všetky ingrediencie na burgery.
  • Zo zmesi vytvarujte 6 plochých bochníkov, prikryte ich mikroténovou fóliou a nechajte aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
  • Pripravte gril na priame grilovanie. Burgery grilujte 3 – 5 minút z každej strany.
  • Žemle rozkrojte a z vnútornej strany ich tiež zohrejte na grile, bude im stačiť minútka.
  • Podávajte obložené svojimi obľúbenými ingredienciami.

Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Ako správne pripraviť domáci hamburger

Ako správne pripraviť domáci hamburger

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.