Recepty | Tesco

Ako na vývar z 10 ingrediencií

Ako na vývar z 10 ingrediencií

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 3 hod. 40 min. 4 – 6

Ako ste na tom s bujónom či vývarom? Pripravujete si ho z klasickej instantnej kocky plnej glutamátu alebo používate bezglutamátovú verziu či bio? Prípadne si varievate domáci vývar z kvalitných surovín? Priznám sa, bola som dlho veľmi lenivá, aby som varila vývar doma a radšej som pripravovala iné polievky. Keď som však prišla na to, aká je príprava vývaru jednoduchá, robievam ho pravidelne a rada. Vývar sa dá pripraviť zo zeleniny, z rýb, hydiny a rôznych druhov mäsa. Najčastejšie sa varí z hovädziny alebo zo sliepky či kohúta. Bravčové mäso sa na vývar nepoužíva, pretože by bol sladký.

Čo budeme potrebovať

  • mäso (celá sliepka alebo hovädzie s kosťou; vždy používajte kosti, v nich je najviac živín)
  • 1 červená cibuľa aj so šupkou
  • 1 celá hlavička cesnaku prerezaná na polovicu
  • mrkva
  • petržlen
  • zeler
  • vňať (zelerová, petržlenová, niekedy aj mrkvová)
  • bobkový list
  • 1 veľká paradajka
  • 1 paprika
  • soľ a farebné korenie na dochutenie

Postup

Všetko dajte variť do 5-litrového hrnca na minimálne 3 hodiny, počas ktorých nezbierajte z vrchu penu. Potom z hotového vývaru vyberte zeleninu, oberte mäso a podávajte s rezancami. Vývar skladujte precedený a bez zeleniny (tú dajte do inej nádoby), aby skoro neskysol.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Ako na vývar z 10 ingrediencií

Ako na vývar z 10 ingrediencií

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.