Recepty | Tesco

Výroba domácich drení a zmrzliny

Výroba domácich drení a zmrzliny

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Stredne náročná 120 – 180 minút -

Ovocné drene a sorbety nie sú pre deti len chutnou sladkosťou – príjemne ich ochladia a zároveň predstavujú zdroj vitamínov. Pripravte si spolu ovocné drene, naplňte ich do farebných mištičiek, do formičiek na ľad či na nanuky. Tiež ich môžete obaľovať v kvalitnej čokoláde a posypať rôznymi orieškami. Myslím, že vás veľmi rýchlo navštívia aj deti zo susedstva. 

Výroba zdravých drení: Nie je ťažké vyrobiť dreň podľa vlastnej chuti. Stačí zmiešať rozmixované ovocie s hnedým cukrom, javorovým sirupom či medom, vhodne ho dochutiť a zamraziť tak, aby sa dalo jesť lyžicou. Drene môžete dochutiť podľa seba mätou, škoricou či vanilkou. Ak dreň v miske príliš stuhne, ponoríme misku nakrátko do horúcej vody. Pri konzumovaní nesmie byť dreň príliš zmrznutá, lebo sa nerozvinie jej chuť.

Ovocný sorbet

  • 100 g čerstvého ovocia
  • 20 g kryštálového cukru
  • citrónová šťava z polovice citróna
  • bielok

Ovocie, cukor a šťavu spolu rozmixujeme.


Vložíme do plastovej nádoby a dáme na dve hodiny zamraziť.


Vytiahneme, premiešame a pridáme vyšľahaný bielkový sneh. Ešte hodinu mrazíme.

Rýchla zmrzlina

  • 5 vajec
  • 50 g vanilínového cukru
  • 140 g práškového cukru
  • 400 g smotany na šľahanie
  • 30 g kakaa
  • 200 g ľubovoľného rozmixovaného ovocia

Bielky, vanilínový cukor a 2/3 práškového cukru vyšľaháme.


Zvyšný cukor vymiešame so žĺtkami.


Obidve hmoty spolu spojíme, pridáme vyšľahanú smotanu.


Rozdelíme na tri časti.


Jednu dochutíme ovocím, jednu kakaom a jednu necháme vanilkovú. Dáme do misiek zamraziť (počas mrazenia zmes nie je potrebné miešať) a servírujeme.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Výroba domácich drení a zmrzliny

Výroba domácich drení a zmrzliny

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.