Recepty | Tesco

Valentínske raw srdiečka

Valentínske raw srdiečka

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 90 minút 12

Valentínske raw srdiečka

Raw, teda surová alebo živá strava sa teší veľkej popularite. Neupravuje sa tepelne a preto si zachováva najviac vitamínov a minerálov. Je plná ovocia, zeleniny, orieškov a semiačok. Tieto valentínske srdiečka určite nenechajú žiadneho romantika cítiť sa vinným :)

Čo budeme potrebovať

Cesto:
  • 1/2 šálky orechov (kešu, mandle, vlašské, výber je na vás)
  • 1/2 šálky tekvicových semiačok
  • 4 lyžice kakaa
  • 1 lyžička stévie alebo 2 lyžice javorového, agávového sirupu, prípadne medu
  • štipka soli
Plnka:
  • 1 väčší banán
  • 1/2 šálky malín
  • 5 lyžíc kokosového tuku (nie oleja) alebo jemného arašidového masla

Postup

Orechy a semiačka vložíme do procesora a celkom ich pomelieme. Pridáme kakao, javorový sirup a soľ. Vznikne tuhé cesto, ktoré by nemalo byť príliš vlhké. Ak je vlhké, pridáme viac kakaa alebo strúhaný kokos.

Cesto si rozvaľkáme na silikónovej podložke. Ako prevenciu proti prilepeniu môžeme použiť najemno zomleté orechy. Pracuje sa s ním ťažšie ako s klasickým cestom, ale výsledok stojí za to. Môžeme si váľať každý kúsok cesta zvlášť, aby sme si to zjednodušili. Vykrajujeme srdiečka, ktoré si odložíme do chladu na tácke s papierom na pečenie posypaným mletými orechmi.

Všetky suroviny dáme do mixéra a zmixujeme na hladkú krémovú pastu. Vylejeme ju na plech s papierom na pečenie a vložíme do mrazničky stuhnúť. Po hodine z nej vykrajujeme rovnaké srdiečka ako z cesta. A teraz už môžeme „zlepiť“ dve srdiečka z cesta, medzi ktoré vložíme malinovú vykrojenú plnku.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Valentínske raw srdiečka

Valentínske raw srdiečka

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.