Recepty | Tesco

Tuniakové placky so pšenom

Tuniakové placky so pšenom

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 45 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 1 veľká konzerva tuniaka v olivovom oleji (200 – 300 g)
  • 1 hrnček uvareného pšena (dá sa nahradiť ryžou)
  • 1 hrnček ryžovej, pohánkovej alebo kukuričnej múky
  • 2 vajcia
  • nasekané čerstvé bylinky (pažítka, bazalka, tymian)
  • čerstvé čili papričky podľa chuti
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kokosový olej na vyprážanie
Na dip:
  • 200 ml gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • štipka čili
  • soľ

Postup

Tuniaka s olejom vložíme do misy, v ktorej si budeme pripravovať „cesto“ na fašírky. Pridáme uvarené pšeno (varí sa úplne rovnako ako ryža, ale je potrebné ho pred varením 2-krát opláchnuť v horúcej vode, aby sa zbavilo horkej chuti). Ak si pšena uvaríme viac, môžeme ho použiť aj ako prílohu k jedlu. K tuniakovi a pšenu pridáme múku, vajcia, bylinky, podľa chuti aj čili papričky, dosolíme a dokoreníme. Na panvicu dáme trochu kokosového oleja a lyžicou naň kladieme kôpky tuniakovej hmoty, ktoré vyformujeme na placku, a z každej strany rýchlo pečieme dozlatista a nachrumkavo. Podávame s uvareným pšenom zmiešaným s kukuricou alebo inou zeleninou na tzv. „pšenoto“ – rizoto zo pšena. Hotové chrumkavé placky podávame s dipom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Tuniakové placky so pšenom

Tuniakové placky so pšenom

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.