Recepty | Tesco

Super-shmallow

Super-shmallow

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 minút 16-25

Super nadýchané, super jemné a super chutné! Určite ste ešte nejedli také chutné a čerstvé marshmallows! Vo väčšine receptov na domáce marshmallows nájdete ťažko dostupný a nie veľmi zdravý kukuričný sirup, no v tomto nie! Môžete si vyrobiť supershmallows bez tejto kontroverznej prísady!

Čo budeme potrebovať

  • 2 hrnčeky cukru
  • 18 g želatíny
  • 1 hrnček studenej vody
  • ½ hrnčeka práškového cukru
  • ½ hrnčeka zemiakovej múky alebo kukuričného škrobu
  • 1-2 polievkové lyžice oleja
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
  • potravinové farbivá (nepovinné)

Postup

Nalejte ½ hrnčeka vody do misky a pridajte želatínu. Rozmiešajte a odložte nabok.

Nalejte zvyšnú časť vody do kastróla, pridajte cukor a pomiešajte. Nastavte silný plameň a varte približne 10 minút (zmes by mala mať teplotu približne 120°C). Teraz už zmes nemiešajte!

Dajte zmes na pár minút preč z plameňa, aby pomaly vychladla.

Medzitým rozotrite olej na plechu veľkom 20 x 20 cm a dôkladne naň položte papier na pečenie. Znova dajte olej na vrchnú vrstvu papiera. Zmiešajte práškový cukor so zemiakovou múkou. Štedro nalejte pripravenú zmes na dno a na strany plechu.

K želatíne pridajte vychladenú zmes. Šľahajte pri vysokej rýchlosti približne 15 minút, kým zmes nestrojnásobí svoj objem a kým nebude biela, nadýchaná a pevná (ako vyšľahaný sneh). Do stredu vyšľahanej zmesi pridajte vanilkový extrakt. Ak chcete, môžete k zmesi nakoniec pridať farbivo (tiež môžete rozprášiť práškové farbivo na vrch zmesi vyliatej na plechu a pomocou špáradla vytvoriť kučierky podľa nášho príkladu).

Na stierku si dajte olej (inak bude veľmi lepkavá) a rozotrite ňou vyšľahanú zmes na pripravený plech. Uhlaďte vrchnú vrstvu. Znova poprášte pripravené marshmallows zmesou cukru a zemiakovej múky.

Dajte do chladničky na približne 3-4 hodiny. Potom vyberte marshmallows z plechu.

Dajte si olej na ostrý nôž. S naolejovaným nožom narežte marshmallows na pásiky široké 4-5 cm. Obaľte lepkavé konce pásikov v zmesi cukru a múky. Znova dajte pásiky vedľa seba a rozrežte ich priečne na štvorce. Znova obaľte lepkavé strany v zmesi. Oprášte prebytočný prášok.

Podávajte hotové marshmallows na tanieri.

Za inšpirácie ďakujeme Marysii, autorke receptov :)


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Super-shmallow

Super-shmallow

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.