Recepty | Tesco

Špaldové šúľančeky s makom

Špaldové šúľančeky s makom

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 1 hod. 30 min. 4 – 6

Rada mením slovenské jedlá na originálne a zdravšie verzie. Šúľančeky sú odmalička moje obľúbené a rovnako sa stali populárnymi aj u mojich detí. Špaldová múka im však neuberie na chuti, práve naopak, získajú orieškovú zaujímavú príchuť a hnedý cukor s lesným ovocím z nich urobia dokonalý gurmánsky zážitok.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g hrubej múky
  • 250 g špaldovej múky
  • 6 zemiakov
  • vajíčko
  • 125 g maku
  • 125 g masla
  • hnedý cukor
  • hrnček lesného ovocia (vymixujeme s medom na omáčku)

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode, najemno nastrúhame a spolu s múkou a vajíčkom vypracujeme na cesto. Ak by bolo cesto príliš hutné, môžeme pridať trošku vlažnej vody. Z cesta ušúľame malé šúľančeky a dáme ich do vriacej vody (tú si dáme variť skôr).


Varíme asi 15 minút, kým nebudú mäkké a uvarené aj vnútri. Posypeme makom a cukrom, polejeme maslom a omáčkou z vymixovaného ovocia.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Špaldové šúľančeky s makom

Špaldové šúľančeky s makom

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.