Recepty | Tesco

Slaný paradajkový koláč

Slaný paradajkový koláč

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 60 min. 6 – 8

Slané koláče, zeleninové štrúdle či kiše sú v lete našimi obľúbenými večerami. Upečte si celý plech vopred a večer si s pohárom chutnej limonády poseďte aj s deťmi pri chutnom ľahkom jedle. Paradajok je ešte stále viac než dosť a aj napriek výrobe domácich kečupov, pretlakov či sušených paradajok nám ich stále zostávajú plné misy. Tento koláč je úžasne aromatický, jemný, šťavnatý a vonia dovolenkou. Doplňte ho čerstvými bylinkami – nebojte sa, deti si na ňom určite zgustnú!

Čo budeme potrebovať

  • 1 lístkové cesto
  • 200 g syra feta
  • 250 g kyslej smotany alebo hustého bieleho jogurtu
  • 3 vajcia
  • veľa paradajok (aké máte – cherry, mäsité, žlté)
  • bazalka
  • píniové oriešky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • sušené oregano
  • soľ
  • olivový olej

Postup

Lístkové cesto vyvaľkajte, vyložte ním okrúhlu formu na pečenie (alebo na kiš) a dajte chladiť, kým pripravíte plnku. Jogurt s vajíčkami zmixujte ponorným mixérom, potom pridajte hrudky fety. Túto zmes vylejte na cesto. Paradajky nakrájajte na plátky (cherry rajčinky na polovice) a osolené ich orestujte na olivovom oleji na panvici, aby ste ich zbavili vody. Vychladnuté naukladajte na vrch koláča naozaj na husto. Posypte oreganom, môžete pridať prelisovaný cesnak, píniové oriešky, pokvapkajte olivovým olejom a pečte pri teplote 180 stupňov 30 – 45 minút dozlatista. Koláč chutí najlepšie vlažný, posypaný čerstvou bazalkou a podávaný s čerstvým šalátom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Slaný paradajkový koláč

Slaný paradajkový koláč

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.