Recepty | Tesco

Silvestrovské blondies

Silvestrovské blondies

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

mierne náročná 60 minút 8 – 10

Je tu Silvester a pomaly sa minuli koláčiky z Vianoc? To je najsprávnejší čas na originálny zákusok, ktorý určite skonzumujete na Silvestra a od Nového roka môžete začať diétovať. Blonďavá alternatíva populárnych brownies je tu!

Čo budeme potrebovať

  • 195 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 120 g kvalitnej bielej čokolády posekanej na malé kúsky
  • 320 g hnedého cukru
  • 1 1/2 lyžičky pravého vanilkového extraktu alebo vanilkový struk
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 165 g rozpustené maslo
  • 1 väčšie vajce
Na krém:
  • 250 g mascarpone
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • kôra z 1 pomaranča

Postup

Múku, soľ, kypriaci prášok, sódu a posekanú čokoládu zmiešame dohromady. Cukor s maslom vyšľaháme do peny, pridáme vajce, vanilku a prešľaháme. Do krému vmiešame múčnu zmes. Cesto nalejeme do menšieho, maslom vytretého plechu a pečieme na 180 stupňov cca 20 minút. Nepichajte do cesta špáradlom. Rovnako ako brownies, aj blondies majú byť v strede stále mäkké a šťavnaté. Povrch bude lesklý a pevný.


Na krém si vyšľaháme mascarpone so šľahačkou a pomarančovou kôrou.


Krém nanesieme na upečený koláč.


Ozdobíme pralinkami alebo čokoládou (ktoré sme si ozdobili ciferníkom, ako na hodinách).


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Silvestrovské blondies

Silvestrovské blondies

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.