Recepty | Tesco

Ricottové rezy s broskyňami

Ricottové rezy s broskyňami

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 minút 4

Čo budeme potrebovať

Na cesto potrebujeme:
  • 1 hrnček mletých orechov (vlašské alebo mandle)
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 4 vajcia
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/4 hrnčeka mlieka
Na krém:
  • 250 ml smotany
  • 500 g ricotty
  • 4 lyžice cukru
  • kôra a šťava z 1 pomaranča
  • 100 g bielej čokolády
  • zavárané broskyne (približne 300 g)
  • čokoládová poleva alebo mleté mandle na posypanie

Postup

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva, orechy a kakao. Upečieme na plechu s papierom na pečenie približne 10 – 15 minút na 180 stupňov.

V mise vyšľaháme ricottu, smotanu, pridáme cukor, pomaranč a rozpustenú čokoládu. Šľaháme, pokiaľ zmes nezhustne. Pomaly zamiešame nakrájané broskyne, prípadne iné ovocie.

Vychladnuté cesto natrieme pripraveným krémom a dáme zachladniť. Na dokončenie môžeme poliať čokoládovou polevou alebo posypať mletými mandľami.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Ricottové rezy s broskyňami

Ricottové rezy s broskyňami

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.