Recepty | Tesco

Polentové slniečka

Polentové slniečka

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 40 min. 4 – 6

Niekedy už aj vy neviete, akú prílohu vymyslieť k hlavnému jedlu? Zemiaky na sto spôsobov, ryža, tarhoňa, cestoviny... Nuda? Skúste polentu. Je lákavá, originálna, chutná, sýta a jednoduchá na prípravu. Dá sa použiť nielen ako varená kaša, ale napríklad po zapečení v rúre môžete pre svojich najmenších povykrajovať obľúbené tvary!

Čo budeme potrebovať

  • 1 hrnček polenty
  • 500 ml mlieka
  • 4 PL parmezánu
  • 1ČL pažítky
  • 1ČL petržlenovej vňate
  • soľ
  • korenie
  • tekvicový olej
  • tekvicové semiačka
  • čerstvú červenú papriku

Postup

Urobíme si hustú polentovú kašu. Do malého množstva mlieka, cca 5 dcl, vmiešame polentu, osolíme, miešame a varíme. Ak je príliš hustá, doplníme vodu, ak je príliš riedka, doplníme polentu. Odstavíme, keď zhustne a začne bublať, a počkáme, kým polenta vychladne.


Vymastíme si menší a hlbší plech na pečenie. Do vychladnutej polenty nakrájame bylinky, vmiešame nastrúhaný parmezán a dochutíme tekvicovým olejom. Nakoniec pridáme semiačka, vlejeme ju do plechu a povrch uhladíme. Pečieme na 200 ˚C 20 minút dozlata.


Keď vychladne, povykrajujeme ľubovoľné okrúhle tvary.


Na tanieri ich môžeme obložiť červenou a žltou paprikou. a Podávame so syrovým dressingom (zmiešame nastrúhaný syr s bielym jogurtom a bylinkami) alebo ako prílohu k mäsu.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Polentové slniečka

Polentové slniečka

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.