Recepty | Tesco

Pizza snehuliak

Pizza snehuliak

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 90 minút 6

Nechoďte na pizzu do mesta, urobte si svoju doma! Takúto vám nepripravia nikde! Pizza snehuliak sa stratí vo vašich bruškách rovnako ako sneh na jar.

Čo budeme potrebovať

  • 600 g hladkej múky
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL soli
  • 1 droždie
  • 3 dcl vlažnej vody
  • 7 PL olivového oleja
  • 150 g hustého paradajkového pretlaku
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL oregana

Postup

Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a rozdrobíme do nej 1 kocku droždia. Necháme napučať. Do misy dáme múku, soľ, olej, pridáme napučané droždie. Ručne zamiesime cesto, ktoré prikryjeme suchou utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť 60 minút. Plechy si namastíme olejom. Zatiaľ si pripravíme základ na pizzu. Hustý paradajkový pretlak zmiešame s roztlačeným cesnakom a oreganom a pripravíme si topingy.


Cesto rozdelíme na 2 polovice. Z každej by nám mal vyjsť jeden snehuliak. Z každej polovice rozvaľkáme alebo rukami rozprestrieme cesto v tvare snehuliaka (dva alebo tri kruhy) a rukou roztlačíme na plechy. Potrieme základom, posypeme syrom a ľubovoľne obložíme. Chutná je oravská slaninka nakrájaná na tenké pásiky, čerstvé šampiňóny či kúsky červenej cibule.


Ako oči a gombíky použijeme čierne olivy, nos pripravíme z kúska mrkvy a šál z farebných paprík. S obložením to nepreháňame, cesto bude tenšie.


Pečieme na 180 – 200 stupňoch, kým sa okraje nesfarbia do zlatista.Po upečení môžeme okraje potrieť olivovým olejom, v ktorom sme rozmiešali pretlačený cesnak a štipku soli.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Pizza snehuliak

Pizza snehuliak

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.