Recepty | Tesco

Netradičný hruškový koláč

Netradičný hruškový koláč

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 60 minút 8 - 10

Čo budeme potrebovať

Na hrušky:
  • 3 hrušky
  • 500 ml vody
  • 50 g cukru
  • celá škorica
  • 1 klinček
Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 40 g kakaa
  • 1 vajce
  • 250 šľahačkovej smotany
  • 100 ml mlieka
  • soľ
  • štipka škorice
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup

Vo vyššom hrnci zmiešame vodu s cukrom, so škoricou a s klinčekom a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Do pripraveného sirupu dáme celé ošúpané hrušky a varíme ich na miernom ohni približne 20 minút.

V miske zmiešame cukor, vajce, šľahačku a mlieko. V druhej miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli. Postupne primiešavame múku do cesta a dobre premiešame.

Cesto vylejeme do obdĺžnikovej formy vystlanej papierom na pečenie a vložíme doň uvarené hrušky.

Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 45 – 55 minút. Či je koláč upečený, zistíme tak, že doň pichneme špajdľou, a keď vyjde suchá, koláč je hotový.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Netradičný hruškový koláč

Netradičný hruškový koláč

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.