Recepty | Tesco

Netradičné nátierky na desiatu

Netradičné nátierky na desiatu

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 20 minút

Ak si aj vy občas zúfate, akú desiatu pripraviť svojim drobcom do školy či na olovrant, ponúkam vám pár netradičných námetov na rýchle a jednoduché nátierky, ktoré ulahodia oku aj brušku!

Avokádová s tofu

  • 1 zrelé avokádo
  • 50 g tofu
  • citrónová šťava
  • soľ (použila som himalájsku)
  • čerstvo mleté čierne korenie

Rozkrojte avokádo, odstráňte nožom kôstku a dužinu vylúpnite lyžicou. Avokádo v miske roztlačte vidličkou, pridajte najemno nastrúhané tofu a znovu vymieste vidličkou. Ochuťte citrónom, soľou a čiernym korením. Podávajte s chlebom alebo pečivom podľa svojej chuti.

Tvarohovo-syrová nátierka

  • 1 vanička tvarohu
  • 100 g nivy
  • 100 g kyslej smotany
  • 1 natvrdo uvarené vajce
  • nasekaná pažítka

Všetky ingrediencie okrem pažítky vložíme do mixéra. Zmixujeme na hladkú hmotu. Dochutíme soľou, korením a najemno nakrájanou pažítkou.

Baklažánová nátierka

  • 2 baklažány
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL masla
  • 2 paradajky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 červená paprika
  • soľ

Baklažán ošúpeme, umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Zároveň najemno nakrájame cibuľu a dáme ju spoločne s maslom na panvicu. Maslo s cibuľkou necháme speniť a pridáme baklažán. Kým nám baklažán bude na panvici mäknúť, nakrájame aj červenú papriku. Pridáme ju do panvice a necháme podusiť, kým suroviny nezmäknú. Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak a nátierku dochutíme soľou. Ak sa vám bude nátierka zdať málo korenistá, môžete pridať mleté čierne korenie. Podávajte studenú, ale i teplú.

Talianska nátierka

  • 250 g nátierkového masla
  • 5 nakrájaných sušených paradajok
  • 1 PL nastrúhaného syra
  • čerstvú alebo sušenú bazalku
  • šunku nakrájanú na kocky
  • 1 uvarené vajce
  • 1 PL paradajkového pretlaku

Všetky suroviny zmiešame alebo zmixujeme na hladký krém. Podávame s celozrnným pečivom a čerstvými paradajkami alebo uhorkami.

Hríbová nátierka so syrom

  • 1 hrnček dusených alebo zaváraných hríbov
  • 200 g taveného syra
  • 1 PL zmäknutého masla
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 uvarené vajce
  • čerstvé bylinky (tymian, bazalka,...)

Hríbiky nakrájame na maličké kocky, pridáme tavený syr a maslo. Zmes môžeme dochutiť soľou, čiernym korením a, samozrejme, bylinkami. Natierame na pečivo. Výborne chutí s čerstvými paradajkami.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Netradičné nátierky na desiatu

Netradičné nátierky na desiatu

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.