Recepty | Tesco

Losos s bylinkovou krustou

Losos s bylinkovou krustou

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 600 g fileta lososa
  • hrsť kôpru
  • 1/2 hrste mäty
  • 1/2 hrste pažítky
  • 30 g syra Grana Padano
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 PL olivového oleja + na pokvapkanie pred podávaním
  • 600 g nových zemiakov
  • 1/2 viazaničky reďkoviek
  • 100 g zelených fazuliek
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a v osolenej vode ich uvaríme domäkka.

Bylinky nasekáme nadrobno, zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou a nastrúhaným syrom.

Filetu lososa osolíme, okoreníme a položíme kožou nadol na plech vystlaný alobalom. Na vrchnú časť rukami pritlačíme bylinkovú zmes. Lososa zvrchu obalíme alobalom, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 – 20 minút.

Zelené fazuľky umyjeme a odkrojíme konce. Varíme ich vo vriacej vode približne 5 minút – mali by byť mäkké, no zároveň chrumkavé. Reďkovky umyjeme, nakrájame na štvrtinky a zmiešame spolu s uvarenou fazuľkou a so zemiakmi.

Lososa na záver ho pokvapkáme olivovým olejom a podávame ho so šalátom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Losos s bylinkovou krustou

Losos s bylinkovou krustou

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.