Recepty | Tesco

Lahodné krevety na víne

Lahodné krevety na víne

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 20 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 400 g mrazených kreviet
  • 2 PL masla
  • 1 PL oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 plechovky nakrájaných paradajok
  • 1 dcl suchého bieleho vína
  • 1 väčšia bageta
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

Na panvici roztopíme maslo s olejom, pridáme na plátky nakrájaný 1 strúčik cesnaku a potom aj krevety. Dusíme, kým krevety nezačnú meniť farbu. Následne prilejeme biele víno, necháme ho odpariť a krevety aj so šťavou odložíme bokom do misky.

Do tej istej panvice dáme 2 plechovky paradajok a privedieme ich k varu. Potom k paradajkám pridáme krevety a zmes jemne osolíme. Nakoniec pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a odstavíme.

Bagetu natrháme, pokvapkáme olejom a dáme zapiecť na 5 minút do rúry predhriatej na 250 °C. Opečenú bagetu potom jemne potrieme cesnakom a podávame ku krevetám.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Lahodné krevety na víne

Lahodné krevety na víne

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.