Recepty | Tesco

Hruškový tarte tatin

Hruškový tarte tatin

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 2 hod. 6 – 8

Čo budeme potrebovať

  • 150 g zmäknutého masla
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 225 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • štipka soli
Náplň:
  • šťava z jedného pomaranča
  • 1 kg zrelších hrušiek
  • 125 g masla
  • 100 g hnedého cukru

Postup

Najprv pripravíme krehké cesto: do misky dáme maslo, vanilínový cukor, soľ, múku a vajce a elektrickým ručným šľahačom vymiešame cesto. Potom ho rukami vyformujeme do guľatého tvaru, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme asi na hodinu odpočinúť na chladné miesto. Hrušky ošúpeme, rozrežeme na mesiačiky a zbavíme jadrovníka. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor, hrušky a zalejeme pomarančovou šťavou. Dusíme 5 – 10 minút domäkka. Ešte teplú hruškovú zmes aj s tekutinou vložíme do formy na tarte tatin alebo do okrúhlej tortovej formy. Rúru predhrejeme na 180 °C. Z cesta vyvaľkáme kruh a preložíme ho na hrušky v horúcej forme. Cesto, ktoré presahuje okraj, založíme dovnútra. Pečieme asi 40 minút. Formu vyberieme z rúry, postavíme na mriežku a necháme 10 minút vychladnúť. Potom koláč vyklopíme na podnos, na ktorom ho budeme servírovať, a necháme vychladnúť. Podávame s vanilkovou zmrzlinou alebo so šľahačkou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Hruškový tarte tatin

Hruškový tarte tatin

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.