Recepty | Tesco

Desiate a snacky do ruksaku na výlety

Desiate a snacky do ruksaku na výlety

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 minút 6

Teplé počasie žičí výletom do prírody a piknikom v tráve. Nezabudnite si so sebou do batôžka pribaliť aj niečo dobré na jedenie. Použite plastovú fóliu, farebné dózičky a investujte do piknikového koša. Rodinné chvíľky na veľkej deke patria k tým nezabudnuteľným.

Nátierka z paradajok a zo syra cottage

  • škatuľka syra cottage
  • 2 stredne veľké paradajky
  • 2 sušené paradajky naložené v oleji
  • 1 strúčik cesnaku
  • niekoľko lístkov čerstvej bazalky
  • soľ

Paradajky umyjeme, usušíme, na vypuklej strane ich narežeme do krížika, polejeme vriacou vodou, o chvíľu ich ponoríme do studenej vody, potom olúpeme, rozpolíme, odstránime z nich semienka a dužinu nakrájame na kocky.


Sušené paradajky osušíme papierovou utierkou a nakrájame ich na kocky. Cesnak ošúpeme a najemno nakrájame. Bazalku umyjeme, usušíme a najemno nasekáme.


Všetky suroviny dáme do misky, osolíme a zmiešame so syrom.


Podávame s tmavým pečivom.

Nátierka z údeného lososa a krémového syra

  • 100 g údeného lososa
  • 100 g krémového syra alebo ricotty
  • 1 vajce
  • vetvičky čerstvého kôpru
  • soľ

Vajce uvarené natvrdo olúpeme a nahrubo nakrájame. Lososa nakrájame. Kôpor umyjeme, usušíme a najemno nakrájame.


Všetky suroviny dáme do misky, osolíme a premiešame. Podávame s pečivom.

Farebný cícerový šalát

  • 1 konzerva cícera (alebo 1 šálka namočeného cícera)
  • 1 ks červená mäsitá paprika
  • 1 ks červená cibuľa
  • 1 ks citrón
  • hrsť čerstvého koriandra
  • 1 čili paprička
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Ak používame suchý cícer, večer si ho vopred namočíme a na druhý deň uvaríme domäkka. Dáme vychladiť.


Zmiešame s nasekanou cibuľou, paprikou, čili papričkou, hrsťou koriandra, šťavou a kôrou z jedného citróna.


Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením a prelejeme olivovým olejom.


Môžeme podávať samostatne alebo s celozrnným pečivom ako ľahkú večeru.

Hravý taliansky cestovinový šalát

  • 400g cestovín farfalle – mašličky alebo iné zábavné obľúbené tvary
  • 200 g cherry paradajok
  • konzerva čiernych olív
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť čerstvej bazalky
  • extra panenský olivový olej
  • 100 g mozzarelly alebo baby mozzarelly
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Cestoviny si uvaríme do stavu al dente v slanej vode. Po uvarení ich prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nezlepili.


Pridáme celé olivy, cherry paradajky, ktoré sme ogrilovali na olivovom oleji a cesnaku, bazalku, hrudky mozzarelly.


Dochutíme soľou, korením a panenským olivovým olejom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Desiate a snacky do ruksaku na výlety

Desiate a snacky do ruksaku na výlety

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.