Recepty | Tesco

Bezlepková raw čokoládová pena

Bezlepková raw čokoládová pena

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 20 4 – 6

Raw food alebo surová strava je stále populárnejšia. Je plná vitamínov a minerálov, pretože jedlá neprechádzajú tepelnou úpravou. Keď som pripravila túto čokoládovú penu, žiadnemu z hostí ani len nenapadlo, že je z avokáda. Je bez laktózy, bez cukru, bez múky – jednoducho lahôdka pre veľkých aj malých!

Čo budeme potrebovať

  • 2 väčšie zrelé avokáda
  • 2 veľké prezreté banány
  • 2 PL kakaa alebo karobového prášku
  • kokosové alebo mandľové mlieko podľa potreby
  • pomarančová kôra
  • čili

Postup

Avokáda rozkrojíme, vyberieme kôstku, ošúpeme ich a nakrájame na menšie kúsky. Banány tiež ošúpeme a nakrájame na kolieska.


Avokádo, banány a kakao spolu s trochou mlieka rozmixujeme v mixéri na hladkú hmotu. Mlieko pridáme podľa potreby. Stačí ho málo, aby bol krém krásne hustý. Cukor nepotrebujeme, ak máme dostatočne sladké banány. Ak chcete penu sladšiu, pridajte lyžicu medu alebo javorového sirupu.


Penu naservírujeme do malých misiek a uložíme do chladničky do druhého dňa alebo aspoň na pár hodín, nech sa pekne zachladí. Môžeme ju podávať ochutenú pomarančovou kôrou alebo štipkou čili.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Bezlepková raw čokoládová pena

Bezlepková raw čokoládová pena

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.