Recepty | Tesco

Vianočný boršč

Vianočný boršč

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 3 hod. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 500 g hovädzieho mäsa s kosťou
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 1 – 2 červené repy nakrájané na kocky
  • 40 g oleja
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • 20 g hladkej múky
  • 3 väčšie zemiaky nakrájané na kocky
  • 150 g bielej hlávkovej kapusty
  • 1 bobkový list
  • 2 paradajky, olúpané a nakrájané
  • 2 rozpučené strúčiky cesnaku
  • ocot podľa chuti
  • korenie a soľ
  • 200 ml kyslej smotany k servírovaniu

Postup

Do veľkého hrnca nalejeme dva litre vody, vložíme umyté mäso, osolíme a privedieme k varu. Na miernom plameni ho povaríme do zmäknutia (trvá to asi dve hodiny). Potom vývar precedíme. V panvici rozohrejeme časť tuku či oleja a päť minút na ňom opekáme repu a koreňovú zeleninu nakrájané na kocky. Pridáme pretlak a všetko presunieme do hrnca s vývarom. V rajnici si z múky a zo zvyšku tuku pripravíme zápražku a rozmiešame ju do polievky. Prisypeme zemiaky, nakrájanú kapustu, bobkový list, korenie a paradajky. Polievku povaríme približne štvrť hodiny tak, aby zemiaky zmäkli. Na záver ochutíme cesnakom, octom a podľa potreby dosolíme. Podávame s kopčekom kyslej smotany.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Vianočný boršč

Vianočný boršč

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.