Recepty | Tesco

Vege burger z tempehu so zeleninou a hubami

Vege burger z tempehu so zeleninou a hubami

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 35 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 4 cukety
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 g čedaru
  • 400 g marinovaného tempehu
  • 2 červené papriky
  • 1 pór
  • 4 šampiňóny portobello
  • 1 červená cibuľa
  • 1 biela cibuľa
  • 4 žemle na hamburgery (prípadne celozrnné)
  • soľ
  • korenie
Na salsu:
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 3 jarné cibuľky
  • 200 g cherry paradajok
  • 1 čili paprička
  • čerstvý koriander
  • 1 lyžička limetkovej šťavy

Postup

Cukety nakrájajte na hranolčeky, osoľte ich, okoreňte, uložte na podnos na grilovanie a pokvapkajte ich olivovým olejom. Podnos položte na gril a cukety pečte približne 15 minút. Počas posledných troch minút pečenia k cuketám pridajte nastrúhaný čedar.

Tempeh rozdeľte na 4 porcie a grilujte ho približne 5 minút spolu s nakrájanou paprikou, pórom a šampiňónmi. Pridajte aj červenú a bielu cibuľu nakrájanú na krúžky.

Medzičasom pripravte salsu: do misky s jogurtom pridajte nasekanú jarnú cibuľku, paradajky, čili papričku a čerstvý koriander. Všetko premiešajte, dochuťte soľou, korením a šťavou z limetky.

Žemličky potrite salsou, pridajte grilovaný tempeh, zeleninu a šampiňóny. Navrch pridajte ešte trošku salsy, priklopte a podávajte s cuketovými hranolčekmi.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Vege burger z tempehu so zeleninou a hubami

Vege burger z tempehu so zeleninou a hubami

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.