Recepty | Tesco

Teľací blanquette

Teľací blanquette

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 50 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg teľacieho na dusenie
  • 300 g mrkvy
  • 1 pór
  • 200 g masla
  • 200 g hladkej múky
  • 1 250 ml smotany na šľahanie
  • 400 g šampiňónov
  • 1 stopkový zeler
  • divoké korenie

Postup

Vodu privedieme k varu, teľacie nakrájame na kúsky veľké 5 × 5 cm, mäso ponoríme na 3 minúty do vriacej vody, vyberieme ho a vodu zlejeme. Hrniec umyjeme a naplníme znovu vodou, potom pridáme mäso, zeleninu, korenie a varíme, pokiaľ mäso nie je mäkké. Následne precedíme, vývar zahustíme zápražkou a povaríme. Pridáme smotanu a povarenú omáčku nalejeme znovu na mäso. Postup prípravy zápražky: V kastróliku zmiešame maslo a múku a vytvoríme zápražku, niekoľko minút opekáme, aby sme sa zbavili chuti surovej múky. Odporúčame podávať s jazmínovou ryžou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Teľací blanquette

Teľací blanquette

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.