Recepty | Tesco

Tekvicové rizoto s mascarpone

Tekvicové rizoto s mascarpone

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 1 hod. 40 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 1 tekvica hokaido
  • 2 šalotky
  • 400 g ryže arborio
  • 1 dcl bieleho vína
  • zeleninový vývar
  • šalvia
  • 100 g mascarpone
  • 100 g masla
  • 100 g parmezánu
  • 1 lyžica mlieka
  • soľ, čierne korenie, olivový olej

Postup

Tekvicu zbavíme šupky, nakrájame na kocky a pečieme v rúre na 200 stupňov, kým ľahko zozlatne, potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom na pyré. V hrnci necháme zosklovatieť šalotku, pridáme ryžu a ľahko opražíme, pokiaľ nepáli na dotyk. Zalejeme vínom a necháme odpariť. Pridáme vývar, aby bola ryža ponorená. Za občasného miešania varíme, pokiaľ ryža nie je al dente, podľa potreby dolievame vývar. V polovici varenia pridáme dyňové pyré. Keď je ryža pripravená, zamiešame do nej parmezán a maslo a minútu v kuse miešame, tým vytvoríme klasicky krémovú konzistenciu. Lístky šalvie opečieme na troške olivového oleja a položíme ich na rizoto. Mascarpone zjemníme kvapkou mlieka, premiestnime do cukrárskeho vrecúška a ozdobíme ním celé jedlo.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Tekvicové rizoto s mascarpone

Tekvicové rizoto s mascarpone

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.