Recepty | Tesco

Steak z jeleňa s brusnicovou omáčkou

Steak z jeleňa s brusnicovou omáčkou

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 1 hod. 30 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 200 g jelenieho pleca
  • 3 vetvičky tymianu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL masla
  • 1 hrsť sušených brusníc
  • 200 ml omáčky demi glace 
  • 1 karfiol
  • 1 hrsť panko strúhanky (nie je nutná)
  • soľ, korenie, olivový olej

Postup

Steak vyberieme z chladničky minimálne hodinu pred varením, aby dosiahol izbovú teplotu. Opekáme ho na rozpálenej panvici s olejom, pokiaľ nedosiahneme intenzívne hnedú farbu po celom povrchu mäsa. Pridáme dve vetvičky tymianu, cesnak a trochu masla. Mäso musí ostať pružné, aby bolo vnútri medium. Necháme ho odpočinúť na teplom mieste mimo panvice. Omáčku demi glace rozohrejeme a pridáme sušené brusnice, krátko povaríme, prípadne zriedime lyžicou vody. Karfiol rozoberieme na ružičky a rozsekáme v kuchynskom mixéri na konzistenciu kuskusu, pridáme lístky z jednej vetvičky tymianu, soľ, korenie a opečieme na masle na panvici, aby karfiol zostal čiastočne surový. Pre chrumkavý efekt môžete pred opečením pridať aj panko strúhanku. Podávame s čerstvo namletým čiernym korením a kvalitným olivovým olejom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Steak z jeleňa s brusnicovou omáčkou

Steak z jeleňa s brusnicovou omáčkou

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.