Recepty | Tesco

Steak na grile so zelenou salsou

Steak na grile so zelenou salsou

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 35 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • plátky hovädzej roštenky
  • soľ
  • čierne korenie
Suroviny na salsu
  • 125 ml olivového oleja
  • 75 g červenej cibule
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 20 g petržlenovej vňate
    • 4 vetvičky čerstvej mäty
    • 2 PL červeného vínneho octu
    • ¼ ČL soli
    • ¼ ČL čierneho korenia
    • šťava z ½ citróna

    Postup

    Cibuľu a cesnak ošúpeme a nahrubo nakrájame. Bylinky umyjeme a spolu so všetkými surovinami na salsu rozmixujeme.

    Steaky necháme 10 minút odležať pri izbovej teplote. Mäso grilujeme z každej strany približne 4 minúty. Steak tak bude stredne prepečený. Necháme ho ešte chvíľu odležať a dobre osolíme a okoreníme. Nakrájame ho na tenké prúžky a podávame so zelenou salsou.


    Odoslať recept e-mailom

    Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

    Steak na grile so zelenou salsou

    Steak na grile so zelenou salsou

    Ďakujeme.

    Recept bol úspešne odoslaný.