Recepty | Tesco

Slávnostná panenka s marhuľami

Slávnostná panenka s marhuľami

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 1 hod. 30 min. 4 – 6

Slávnostná panenka s marhuľami

Čo budeme potrebovať

  • 1 väčšiu bravčovú panenku vcelku
  • 100 g sušených marhúľ
  • 50 g nelúpaných mandlí
  • čerstvý tymian
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 väčšiu bravčovú panenku vcelku
  • 100 g sušených marhúľ
  • 50 g nelúpaných mandlí
  • čerstvý tymian
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Bravčovú panenku umyte, osušte a nahusto prešpikujte prepolenými marhuľami a celými mandľami, pridajte aj tymian. Poriadne ju osoľte, okoreňte a z každej strany sprudka opečte na olivovom oleji. Dozlata osmažené mäso podlejte 2 dcl bieleho vína alebo vývarom a pod pokrievkou ho asi 20 minút duste, aby vnútri nebolo celkom surové. Keď to budete mať, mäso vyberte a do výpeku môžete pridať lyžicu masla alebo 100 ml smotany na zjemnenie omáčky. Podávajte so zemiakovou kašou. Na kocky nakrájané uvarené zemiaky vymiešajte (nie ponorným mixérom, aby sa nelepila!) s horúcim mliekom, maslom a vanilkovou dreňou. Vanilkové semiačka vyberte zo struku tak, že si ho priečne prerežete na polovicu a semiačka jemne vyškrabete. Prázdny struk môžete vložiť do nádoby, v ktorej skladujete cukor. Získate tak domáci vanilkový cukor.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Slávnostná panenka s marhuľami

Slávnostná panenka s marhuľami

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.