Recepty | Tesco

Sicílske guľky Arancini

Sicílske guľky Arancini

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 1 hod. 20 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 200 g hovädzieho mletého mäsa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 150 g paradajok
  • 60 g hrášku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mozzarella
Na ryžovú vrstvu:
  • 500 g ryže arborio
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1,5 l vody
  • 50 g masla
  • 3 žĺtky
  • 50 g parmezánu
  • vajíčka na obaľovanie
  • strúhanka
  • olej na vyprážanie

Postup

Ryžu orestujeme na oleji, zalejeme horúcou vodou alebo vývarom a dusíme prikrytú. Do ryže pridáme kúsky masla, nastrúhaný parmezán a poriadne premiešame. Nakoniec primiešame žĺtky – ryža by už v tomto momente mala byť dostatočne vychladnutá, aby sa žĺtky neuvarili. Takto pripravenú ryžu rozložíme na veľký tanier a necháme vychladnúť. Do väčšej panvice dáme olej a pridáme mleté hovädzie mäso. Mäso chvíľu podusíme, potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa udusená, pridáme do mäsa lúpané a nadrobno nakrájané paradajky a hrášok. Napokon dochutíme prelisovanými strúčikmi cesnaku a necháme asi 30 minút podusiť. Keď je omáčka uvarená, odstavíme a necháme vychladnúť.


Z vychladnutých surovín tvarujeme guľky: vezmeme kúsok ryže a palcom vytvoríme v strede dierku, do ktorej vložíme kúsok mozzarelly. K syru pridáme za lyžicu ragú. Guľôčku uzavrieme ďalším kúskom ryže. Pripravené guľôčky obalíme v rozšľahanom vajíčku a v strúhanke. Vypražíme a podávame s čerstvým šalátom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Sicílske guľky Arancini

Sicílske guľky Arancini

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.