Recepty | Tesco

Ravioly s ricottou a špenátom

Ravioly s ricottou a špenátom

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 60 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

Cesto:
  • 400 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice olivového oleja
  • štipka soli
Suroviny na plnku:
  • 100 g špenátu
  • 150 g ricotty
  • 6 sušených paradajok
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 50 g parmezánu
  • soľ
  • korenie

Postup

Z múky, vajec, olivového oleja a soli vypracujeme hladké cesto a necháme ho zhruba 20 minút odpočívať v chladničke. Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej, speníme cesnak, pridáme najemno nakrájané sušené paradajky a špenát. Dochutíme soľou, korením a podusíme 2 – 3 minúty. Zmes necháme vychladnúť, potom pridáme rozdrobenú ricottu a nastrúhaný parmezán.


Cesto rozvaľkáme na čo najtenšie podlhovasté pláty. Okraje okolo plnky, ktoré sa budú zlepovať, trošku potrieme bielkom alebo vlažnou vodou, aby sa cesto ľahšie spojilo. Plát s plnkou prikryjeme rovnako tenkým plátom, na okrajoch pritlačíme a vykrajujeme ravioly, štvorcové alebo okrúhle.


Hotové ravioly ukladáme na múkou posypaný tanier. Vhodíme ich do vriacej osolenej vody a keď nám vyplávajú na povrch, varíme ešte 5 minút. Na uvarené ravioly dáme trochu masla na zjemnenie chuti. Podávame s rôznymi omáčkami, ale podľa mňa najlepšie chutia len s maslom, posypané čerstvými bylinkami a parmezánovými hoblinami.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Ravioly s ricottou a špenátom

Ravioly s ricottou a špenátom

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.