Recepty | Tesco

Pravé talianske bruschetty

Pravé talianske bruschetty

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 20 min. 8 – 10

Paradajková bruschetta

  • 1 bageta alebo ciabatta
  • 4 väčšie mäsité rajčiny
  • zväzok čerstvej bazalky
  • soľ
  • korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • o livový olej na potieranie

Postup

Pečivo nakrájajte na plátky a nasucho dajte piecť do rúry alebo do hriankovača. Pripravte si rajčinovú zmes – nakrájajte paradajky na malé kocky, pridajte najemno nasekanú bazalku, soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Hotové, ešte teplé pečivo potrite zvyšným cesnakom, pokvapkajte olivovým olejom a bohato obložte paradajkovou zmesou.

Baklažánová bruschetta

  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 3 sušené paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • bazalka
  • soľ
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie

Postup

Cibuľu, cuketu a baklažán nakrájame na kocky a orestujeme na troche oleja domäkka, pridáme prelisovaný cesnak. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a bazalkou. Ku koncu pridáme sušené paradajky. Pečivo opečieme rovnako ako v prípade paradajkovej bruschetty nasucho v rúre. Na teplé hrianky kopcovito naukladáme opečenú zeleninu. Pokvapkáme olivovým olejom a podávame.

Papriková bruschetta

  • 2 žlté papriky
  • 1 lyžica balsamica
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • parmezán alebo niva
  • soľ
  • korenie

Postup

Papriky dáme v celku na plech piecť do rúry na 250 stupňov, aby zmäkli. Po asi 20 minútach by mali byť papriky čierne. Vyberieme ich a ešte horúce vložíme do mikroténového vrecka, aby sa sparili. Keď trochu vychladnú, ošúpeme z nich tmavú šupku a dužinu nakrájame na malé kocky. Zmiešame s olejom, balsamicom, cesnakom a dochutíme soľou a korením. Husto naukladáme na pripravené opečené chlebíky, pokvapkáme olejom a posypeme syrom a bylinkami.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Pravé talianske bruschetty

Pravé talianske bruschetty

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.