Recepty | Tesco

Portobello steak

Portobello steak

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 20 min. 5

Čo budeme potrebovať

  • 5 veľkých húb (portobello alebo dubáky)
  • 2 PL oleja
  • po 1 ČL sušeného rozmarínu, sušeného cesnaku, sladkej mletej papriky a soli
  • 5 cibúľ
  • 1 PL masla
  • 1 PL cukru
  • 5 jarných cibuliek
  • 5 veľkých zemiakov

Postup

Z húb odrežeme nožičky, hlavičky umyjeme a pripravíme si marinádu.


Zmiešame olej s koreninami a so soľou a poriadne ho vmasírujeme do húb.


Tie grilujeme z každej strany asi 3 minúty dochrumkava. Veľký zemiak upečieme v alobale. Cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky a orestujeme na masle s lyžicou cukru, kým nadobudne krásnu tmavohnedú farbu. Dusíme domäkka a dochutíme soľou.


Podávame ako prílohu spoločne s pečeným zemiakom, ktorý posypeme jarnou cibuľkou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Portobello steak

Portobello steak

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.